Przepisy:

Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 1 łyżka Majonezu Delikatnego WINIARY 
  • 2 ogórki, opcjonalnie świeża cukinia
  • 200 g twarogu półtłustego, ricotta lub wegański biały ser
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki szczypiorku, opcjonalnie inna ulubiona zielenina
  • trochę natki pietruszki, świeżej bazylii lub mięty
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta czarnego pieprzu 

Przygotowanie

0 min

Krok 1

10 min

Obierz ogórki, pokrój je na 2 cm kawałki i wydrąż część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu.

Krok 2

10 min

Serek rozgnieć widelcem, dodaj do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możesz zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji.

Krok 3

5 min

Do serka z rzodkiewką dodaj Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior. Dopraw całość solą i pieprzem.

Krok 4

3 min

Napełnij ogórki masą serową.

Krok 5

2 min

Przed podaniem udekoruj każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką.

Nowalijkowa fantazja: zielone ogórki, nadziewane wiosennym farszem z twarożku, rzodkiewek i szczypiorku, z dodatkiem Majonezu Delikatnego WINIARY.